Webbnyheter

Att låna pengar utan säkerhet kan vara en bra idé

Att låna pengar utan säkerhet kan vara en bra idé

Att låna pengar utan säkerhet kan vara en bra idé

För många personer kan det kännas lockande att låna pengar utan säkerhet. Detta gäller inte minst om du vill försöka få loss lite pengar genom ett lån men vill slippa ställa en säkerhet för lånet. När det kommer till denna typ av lån kräver nämligen inte långivaren att du använder en tillgång som säkerhet. Istället gör långivaren sin bedömning av dig utifrån din kreditvärdighet, inkomst och ett antal ytterligare faktorer.

Men även om det kan kännas lägligt och bekvämt att låna pengar utan säkerhet passar inte detta lån för alla privatpersoner. Så vem bör då överväga att ta ett sådant lån? Fortsätt att läsa så får du svaret!

3 goda skäl att låna pengar utan säkerhet

Du kan vilja överväga att ta ett sådant här lån om du:

  • Har en hög kreditvärdighet. En av de viktigare faktorerna som långivare kikar på när de bedömer din låneansökan är din kreditvärdighet. Om du har en hög sådan kommer sannolikheten vara mycket större att din ansökan godkänns. Detta beror på att en hög kreditvärdighet tyder på att du är ekonomiskt ansvarstagande och att du inte har en alltför hög skuldsättning. Dessutom kan du även få en lägre ränta och mer förmånliga villkor för återbetalning av lånet.
  • Har en stabil inkomst. En annan faktor som långivare tittar på när de gör en bedömning av dig som låntagare är din inkomst. Långivaren vill nämligen kunna försäkra sig om att du kommer kunna betala tillbaka lånet i tid. Därför kommer du att stå högre i kurs om du har en stabil inkomst och har varit anställd länge på ett och samma företag. En stadig inkomst visar nämligen att risken med att låna ut pengar till dig är förhållandevis låg.
  • Inte vill riskera dina tillgångar. Ett annat skäl att låna pengar utan inkomst är att du inte vill riskera dina tillgångar. Säkerheten som ställs för lånet är ju trots allt tillgångar som har ett visst värde. Det kan till exempel vara fordon eller fastigheter. Om du inte vill riskera att banken tar dessa ifrån dig om du inte betalar tillbaka lånet bör du undvika att ställa dem som säkerhet.