Webbnyheter

Så mycket kan du sälja guld för i dagsläget

Så mycket kan du sälja guld för i dagsläget

Så mycket kan du sälja guld för i dagsläget

Att sälja guld kan vara en bra idé i dagsläget. Detta gäller inte minst om det är så att du är i ett skriande behov av pengarna. Då gör du kanske bäst i att avyttra guldet och istället använda de pengar som du får för föremålen till andra ändamål. Läs vidare för att få ett hum om hur värderingen av dina föremål kan tänkas gå till!

Hur mycket kan jag sälja guld för som läget ser ut just nu?

Exakt hur mycket du kan sälja guld för beror på flera olika faktorer. Till exempel fluktuerar marknadspriset på denna ädelmetall varje dag. Dessutom kan du få vissa priser för guldtackor och andra typer av rent guld. Guldsmycken och andra föremål kan istället resultera i lite andra priser.

Du får med andra ord mest pengar om du sitter på sällsynta guldmynt, värdefulla guldsmycken eller andra föremål som kan vara mer värda än enbart den mängd guld som de innehåller. Ta gärna kontakt med en lokal guldhandlare i din stad för att få dina föremål värderade!

Så kan du ta reda på hur mycket dina guldföremål är värda

Det finns flera olika sajter på nätet där du kan räkna ut i grova drag hur mycket dina guldföremål kan tänkas vara värda. Men för att beräkningen ska bli mer exakt behöver du ta reda på hur mycket föremålen väger och hur många karat guld de innehåller. Vikten kan du enkelt ta reda på med hjälp av en helt vanlig köksvåg.

När det kommer till antalet karat hittar du ofta denna information på själva föremålen. Så när du vill sälja guld bör du först kika på dina föremål för att se om det inte finns en liten stämpel antingen på baksidan eller på insidan av föremålen. Där kan det till exempel stå 18K vilket betyder 18 karat guld.

Ibland står det istället tre siffror och dessa betyder följande:

  • 999: 24 karat (99,9 % renhet)
  • 990: 22 karat karat (99,0 % renhet)
  • 916: 22 karat (91,6 % renhet)
  • 750: 18 karat (75,0 % renhet)
  • 585: 14 karat (58,5 % renhet)
  • 375: 9 karat (27,5 % renhet)