Webbnyheter

Två tips på alternativ catering i Stockholm

Två tips på alternativ catering i Stockholm

Två tips på alternativ catering i Stockholm

Att beställa catering förknippas för dom flesta med att kontakta en cateringfirma och beställa en buffé eller liknande men i Stockholm finns även andra lösningar – som på sätt och vis kan liknas med just catering. Varför inte passa på att prova något nytt till festen eller kick-offen?

Hyr en foodtruck i Stockholm

Det är inget fel på att beställa catering på ”traditionellt” vid via en cateringfirma – tvärtom är det både vanligt och populärt i Stockholm och det finns ett väldigt stort utbud. Men ibland kan det vara roligt att prova något nytt och något annat som det finns gott om i Stockholm är så kallade food trucks.

Likt för många av dessa är att dom tillagar och serverar street food med mat från olika länder eller världsdelar. Några av dom rullande restaurangerna erbjuder bland annat mat i följande kategorier:

  • Amerikanskt
  • Indiskt
  • Italienskt
  • Asiatiskt

Att hyra en food truck i stället för att beställa vanlig catering kan vara en rolig och praktisk lösning på en fest eller tillställning som ska hållas utomhus. Det är bara för minibussen att rulla in på området och gästerna kan själv välja vad dom är sugna på, utifrån vad som finns på menyn såklart.

Hur mycket det kostar beror lite på plats, antal gäster och hur länge serveringen ska vara i gång men räkna med ca 120 – 150 kronor per person – alltså inte dyrare än att beställa catering från en firma.

Bra att tänka på är dock att en food truck troligen behöver bokas med viss framförhållning – det går inte att ringa en timme innan och tro att dom ska släppa det dom gör och komma direkt.

Beställ i telefonen – få leverans direkt

Idag finns flera möjligheter att beställa mat från alltifrån caféer och snabbmatsställen till restauranger direkt via mobilen – och sedan få det levererat hem till dörren. Det kan ses som en slags catering i snabbformat – där beställningen anländer ganska snart efter att den har gjorts.

Detta passar kanske inte för större sällskap men kan vara perfekt på en fest eller sammankomst med färre antal gäster och där ingen känner sig manad att stå för matlagningen. Var och en kan dessutom beställa från olika matställen beroende på vad som önskas – men då kanske inte all mat anländer exakt samtidigt.