Webbnyheter

Bänkbord förser parken med en uppskattad samlingsplats

Bänkbord förser parken med en uppskattad samlingsplats

Bänkbord är en slags kombination av en parkbänk och ett bord. Dessa fiffiga parkmöbler kan ofta hittas i parker och andra offentliga utemiljöer runt om i landet. Ett bänkbord är perfekt då det är både ett parkbord och två parkbänkar som sitter ihop. Men vad tillför de egentligen i dessa miljöer, kanske du undrar? Nedan kan du läsa dig till svaret på denna viktiga fråga!

Fördelarna med att placera ut bänkbord i parker och utemiljöer

Fördelarna med att placera ut bänkbord i utemiljöer såsom parker är många. Det är inte säkert att du tänker på alla fördelarna på rak arm. Dessa inkluderar nämligen bland annat att dessa bord:

  • Ger människor i alla åldrar en plats att sitta och vila. Vi människor gillar att besöka parker och andra utemiljöer av olika skäl. Till exempel kan föräldrar ta sig dit för att se sina barn leka och ha roligt. Mor- och farföräldrar kanske tar med sina barnbarn till en lekplats och vill kunna sätta sig någonstans och vila. Dessutom kan hela familjen slå sig ner i en park för att avnjuta en god picknick tillsammans. Detta är bara ett av många möjliga användningsområden för bänkbord.
  • Uppmuntrar människor att samlas och umgås utomhus. Parker och andra grönområden är utmärkta utemiljöer för den som vill kunna samlas och umgås utomhus. Förutom att vara värd för en trevlig picknick kan parken eller grönområdet även vara en plats där man firar födelsedagar eller andra högtidliga stunder. Detta med familj, släktingar och vänner. Det finns gott om utrymme och frisk luft samt vacker natur att njuta av!
  • Skapar en naturskön plats att ägna sig åt aktiviteter. Genom att slå sig ner vid ett parkbord kan du även ägna dig åt aktiviteter av olika slag i det fria. Till exempel är parker och andra utemiljöer inte bara till för att träffas, umgås, äta och träna tillsammans. Du kan även slå dig ner vid ett bord för att läsa, rita, plugga, spela sällskapsspel eller dylikt.
  • Förskönar utemiljön. Vad vore väl en utemiljö utan en plats att slå sig ner på?! Ibland räcker det inte med bara bänkar att sitta på utan besökarna vill även ha bord att sitta vid. Detta är ytterligare en stor fördel med dessa formidabla parkmöbler!