Webbnyheter

Ugl Göteborg – på flera platser och vid många tillfällen

Ugl Göteborg – på flera platser och vid många tillfällen

Letar du efter en ugl kurs i Göteborg? Då finns en hel del att välja bland både vad gäller plats och tid. Ugl ges löpande runt om i hela landet men det finns anledning att välja tillfälle med omsorg. Läs mer om det samt mer om kursen nedan.

Ugl i Göteborg finns på flera platser

Ugl är en populär kurs, som ges i internatform, och vars syfte bland annat är att chefer och andra personer med ledande positioner ska utveckla sitt ledarskap och lära sig mer om olika ledarskapsstilar. Man arbetar bland annat med problemlösning, både enskilt och tillsammans med andra deltagare.

För den som är intresserad av att delta i en ugl i Göteborg finns flera alternativ att välja bland. Kursen har samma upplägg oavsett och finns att hitta både nära och en bit ifrån stadskärnan. Kursen ges som sagt i internatform och hålls därför på någon form av kursgård, där alla deltagare bor under kursens gång.

I Göteborg ges ugl på minst 3–4 olika platser och på dom flesta hålls kursen åtminstone ett par gånger per år.

Snabba fakta om ugl och dess upplägg:

  • Leds alltid av två handledare, certifierade av Försvarshögskolan
  • Pågår i 5 dagar
  • Antal deltagare per kurstillfälle är 8–12 personer

Hitta och välj rätt tillfälle

Att hitta en ugl i Göteborg är alltså inte särskilt svårt, eftersom det finns flera alternativ att välja på. Lättast att hitta tillgängliga datum och utbildningsplatser är att söka på nätet, där även bokningen kan göras direkt för den som vill.

Däremot finns anledning att välja tillfälle med omsorg – detta för att få ut så mycket som möjligt av sitt deltagande. Under en stressig period, med mycket att göra på jobbet eller där något ”skaver” i privatlivet, är inget bra tillfälle. Det bästa tillfället att delta är när det finns möjlighet att släppa både jobb och det privata och lämna kvar det där hemma under dom 5 dagar som kursen pågår.

Det ger ökade chanser att fokusera och delta fullt ut och därmed också få ett så bra resultat som möjligt av deltagandet. Även om det alltid är bra med framförhållning så kan det alltså vara klokt att inte vara ute i allt för god tid med bokningen, även om det förstås kan finnas möjlighet att avboka.