Webbnyheter

En griffeltavla har många möjliga användningsområden

En griffeltavla har många möjliga användningsområden

En griffeltavla har många möjliga användningsområden

Griffeltavlor har under lång tid använts i bland annat klassrum och restauranger. Men faktum är att deras användningsområden sträcker sig betydligt längre än så. Idag är det inte en ovanlig syn att få se en griffeltavla i en annan företagsmiljö. En sådan är nämligen ett effektivt verktyg för kommunikation och planering. Därför börjar allt fler företag att använda dessa i sin marknadsföring. Läs vidare så berättar vi mer om olika användningssätt!

4 olika sätt på vilka en griffeltavla kan användas av ett företag

Söker ni en griffeltavla till er restaurang? En sådan kan med fördel användas på följande sätt i en företagsmiljö:

  • Planering och projektledning. Ett av de vanligaste sätten att använda dessa tavlor i företagsmiljöer är som redskap för planering och projektledning. De gör det möjligt att snabbt skissa upp tidslinjer, fördela resurser och tilldela uppgifter. De ger en överskådlig bild som är lätt för medarbetarna att följa och uppdatera.
  • Brainstorming och kreativitet. En griffeltavla kan även fungera utmärkt som ett redskap för brainstorming. Den ger användaren frihet att snabbt skriva ner idéer, dra linjer mellan olika koncept och skapa mindmaps. Till skillnad från en whiteboard ger denna tavla också en rustik och informell känsla som kan sänka tröskeln för medarbetarna att komma med nya idéer.
  • Kundinteraktion och presentationer. Dessa tavlor kan även placeras i företagets entré eller i en butiksmiljö. Där kan de presentera dagens erbjudanden, nyheter eller kommande evenemang. De är inte bara estetiskt tilltalande utan erbjuder också ett dynamiskt sätt att kommunicera med kunder och besökare.
  • Utbildning och utveckling. I samband med företagsutbildningar och workshops kan griffeltavlor användas för att visualisera komplexa idéer, skapa flödesscheman och liknande. De kan till och med användas för att hålla poäng i samband med utbildningsrelaterade spel eller lekar. Detta är helt enkelt ett pedagogiskt redskap som främjar engagemang och förståelse.

Avslutande tankar

Tack vare sin mångsidighet och moderna tillverkningsmaterial erbjuder griffeltavlor en rad olika användningsområden i en företagsmiljö. De kan bland annat användas till projektledning och brainstorming till kundinteraktion och interna meddelanden. Möjligheterna är närmast obegränsade. Därför bör du och ditt företag nu överväga hur en sådan här tavla skulle kunna komma till användning!