Webbnyheter

Köpa infraröd bastu – tips och råd

Köpa infraröd bastu – tips och råd

Allt fler väljer den infraröda bastun framför en traditionell – kanske tack vare alla dess hälsofördelar. Att det ger en annorlunda bastuupplevelse är såklart också en bidragande faktor och valet är alltså bra av flera olika anledningar. Funderar du på att investera i en bastu med infrarött ljus följer här några tips och råd att ta med på vägen.

Många fördelar

Att välja en infraröd bastu är som sagt ett bra val. En av dom stora fördelarna är att många modeller är enkla att montera och installera. Dom säljs då som byggsatser och kopplas sedan in i ett vanligt vägguttag, vilket innebär att du kan placera den i princip var som helst. Den sägs även ge många positiva hälsoeffekter, så som ökad blodcirkulation samt att regelbunden bastning stärker hjärtat. Det är alltså ett bra köp av flera anledningar – inte minst för att upplevelsen är helt annorlunda och väldigt behaglig, till följd av uppvärmningsmetod och temperatur.

Välj en modell som passar dig

Ska du köpa en bastu är det bra om du först kollar på några olika tänkbara modeller. Den här typen av bastu finns i många olika utföranden och storlekar och du bör givetvis välja en som passar dig och dina behov. Räcker det med en som är avsedd för två personer eller vill du kunna bjuda in familj och vänner på en avkopplande kväll?

Läs på om olika leverantörer och kontakta butikerna som står för försäljningen för expertråd. Ställ frågor som känns viktiga för dig och nöj dig inte med en modell som inte känns helt hundra. Funktionen må vara densamma men ofta finns olika finesser och egenskaper som kan vara bra att känna till innan valet görs.

Konvertera till infraröd bastu

Har du en gammal bastu som används som förråd snarare än det den är gjord för? Kanske är du sugen på en ny typ av bastuupplevelse och då kan du ganska enkelt konvertera till infraröd bastu. Den här modellen värms som sagt upp med infrarött ljus och för den som redan har en bastu byggd efter konstens alla regler är det relativt lätt att montera bort det gamla aggregatet för att istället installera infraröda paneler. Med hjälp av dessa paneler som går att köpa kan man alltså själv bygga sin bastu från grunden men lika gärna konvertera till infraröd bastu från en vanlig.