Webbnyheter

Arbeta med assistans i Göteborg

Arbeta med assistans i Göteborg

Är du bosatt i Göteborg och intresserad av att jobba med assistans finns många möjligheter. Inom vården finns alltid ett behov av att anställa nya människor, både med och utan utbildning. För att jobba med assistans krävs oftast inga förkunskaper, utan personlig lämplighet är en stor avgörande faktor.

Många arbetsgivare

I Göteborg finns många företag som förmedlar assistans och andra liknande tjänster och behovet av personal och vikarier är ofta stort. Om assistentyrket lockar dig kan du alltid ta kontakt med flera olika företag för att visa vad du har att erbjuda till deras verksamhet.

Vill du jobba för ett assistansbolag nära Göteborg kan du med fördel åka runt i området och besöka de olika arbetsgivarna personligen. Ringa eller skicka mail går såklart också bra men eftersom den personliga lämpligheten är av stor vikt i yrket kan det vara en fördel att visa upp sig i samband med att du söker jobb.

Obekväma arbetstider

Som assistent baseras arbetstiderna helt och hållet på brukarens behov. Det är inte ovanligt att man som assistent jobbar skift där både dagar och nätter förekommer, tillsammans med både korta och långa arbetspass. För en person som är berättigad assistans dygnet runt är så kallade ”obekväma arbetstider” en del av din vardag. Det passar för vissa men inte för andra men är du intresserad av yrket så kommer varierande arbetstider inte vara något undantag.

Personlig lämplighet

Att jobba inom assistans kräver oftast inte någon högskoleutbildning men på vissa arbetsplatser kan det vara en fördel eller i särskilda fall ett krav på att du är utbildad undersköterska. Detta för att speciell vård och medicinering förekommer men du som assistent får alltid utbildning för detta från bland annat företaget och personens distriktsköterskor.

För dig som bor i Göteborg eller i någon annan stad och vill arbeta med assistans krävs att du är en lyhörd och lojal person och som har ett intresse för andra människor. Ditt jobb är att se till att personen kan leva ett så obegränsat liv som möjligt, trots sin funktionsnedsättning, och du finns där som den förlängda armen i lägen där det behövs. I Sverige finns många människor som har behov och rättigheter till assistans. Det ger många arbetstillfällen som sysselsätter tusentals personer. Det passar utmärkt för dig som gillar att arbeta med människor och som vill bidra till att göra någon annans liv lite bättre.