Webbnyheter

Kamerabevakning skyddar ditt företag

Kamerabevakning skyddar ditt företag

Med hjälp av kamerabevakning kan du övervaka din egendom. Det är ett effektivt sätt att avvärja brott, till exempel genom att göra ett högtalarutrop när ett brott är på väg att påbörjas. Kamerabevakning går att anpassa efter många olika typer av behov.

När du installerar kamerabevakning utanför en byggnad du vill skydda så är den ofta kopplad till en larmcentral där det finns bevakning dygnet runt. Om larmet går så kan alltså de som arbetar på larmcentralen se vad som händer via kamerabevakningen och sedan snabbt sätt in rätt åtgärd. Några exempel på typer av åtgärder som är vanliga är exempelvis att göra ett utrop i ett högtalarsystem om ett sådant är installerat i samband med kamerabevakningen. De kan även tillkalla förstärkning i form av väktare eller polis. Ett högtalarutrop är ett mycket effektivt sätt att uppmärksamma en person på att hen befinner sig på otillåten mark och detta räcker ofta för att avstyra ett brott eftersom gärningsmannen då vet att bevismaterial spelas in.

Kameraövervakning går att anpassa efter dina specifika önskemål
Inom kamerabevakning finns flera olika sätt att montera kameror på så att du får den typ av övervakning som du behöver. Larmet kan utlösas genom en rörelsedetektor eller när någon passerar en osynlig gräns på ditt område. Kameraövervakning kan även programmeras så att larmet aktiveras när någon stannar för länge på ett område. När larmet går så går det som sagt till en larmcentral, men du som är ägare av kamerabevakningen kan även se vad som händer framför kamerorna via mina sidor på internet. Det som händer framför kamerorna lagras och därför kan man i ett senare skede använda videomaterialet för att till exempel identifiera en gärningsman. Du som installerar kameraövervakning både inne- och utomhus har kontroll över vad som händer både innanför och utanför dina lokaler. Kamerorna kan programmeras så att en operatör kan styra för att till exempel söka igenom ett område. Om du låter ett företag installera kameraövervakning på din egendom så ingår ofta saker som installation och service. Med kamerabevakning skyddar du din egendom från saker som inbrott och skadegörelse.